Η εταιρία ιδρύθηκε το 1996, στο νομό Ημαθίας, από τους γεωπόνους Θεόδωρο Κεμπαπίδη και Θεόδωρο Κυριακίδη, πτυχιούχους της Γεωπονικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Bologna και του ΑΠΘ, με αντικείμενο το εμπόριο γεωργικών εφοδίων.
Το Δεκέμβριο του 2005, η εταιρία μετονομάστηκε σε, Κυριακίδης Θ. – Κεμπαπίδης Θ. Ο.Ε., με διακριτικό τίτλο Agriter.

Το 2009, ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κτιρίου 1.220 m2, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, για τη στέγαση των εγκαταστάσεων της επιχείρησης (αποθήκη, γραφεία, χώροι μεταφόρτωσης, γεφυροπλάστιγγα) όπου και εδρεύει πλέον η εταιρία από το 2011.
Στα αντικείμενα της εταιρίας, εκτός από φάρμακα, λιπάσματα και ζωοτροφές, προστέθηκε η σποροπαραγωγή και η παροχή υπηρεσιών, ενώ αναπτύχθηκαν παράλληλες δραστηριότητες, με κύρια, τη δημιουργία 4 φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή της Ημαθίας.
Η Agriter διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε φυτοφάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, εργαλεία, σποροπαράγωγα και ζωοτροφές και είναι στελεχωμένη με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που παρέχει ουσιαστικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε ότι αφορά τη φυτοπροστασία, τη λίπανση, το πολλαπλασιαστικό υλικό και κάθε είδους γεωργική εργασία.